سازمان مدیریت صنعتی ، babaie1985@yahoo.com
چکیده: (5482 مشاهده)
با اینکه راهاندازی اولین زیرساختهای بانکداری الکترونیک در ایران نسبت به دنیا با تاخیر همراه است،اما سرعت فراگیری بانکداری الکترونیک در ایران از معمول دنیا بالاتر بوده است. نخستین سرویسهای بانکداری آنلاین درسال ۱۹۸۱ (۱۳۵۹ خورشیدی) در ۴ بانک نیویورک شروع به کار کردند و سرویس ویدئوتکس را ارائه دادند. ۲ سال بعد در سال ۱۹۸۳ سرویسهای بانکداری آنلاین خانگی به اروپا و انگلستان نیز تسری یافت. این فناوری بر اتصال یک صفحهکلید به سیستم تلفن یا دستگاه تلویزیون تکیه داشت که امکان مشاهده آنلاین صورتحسابها، انتقالات بانکی و پرداخت قبوض را فراهم میکرد. سرانجام ۱۱ سال بعد موسسه اعتباری استنفورد به عنوان اولین موسسه در اکتبر ۱۹۹۴ سرویسهای بانکداری اینترنتی را به همه اعضای خود و جهان ارائه کرد و فصلی نوین در صنعت بانکداری گشود.
بانکداری الکترونیک جهانی در ۳ سطح اطلاعرسانی، ارتباطات و تراکنش با ارائه ۶۶ خدمت متنوع از پرداخت الکترونیک قبوض گرفته تا مدیریت آنلاین موسسات مالی، بانکداری تجاری، راهاندازی شبکههای پرداخت و دریافت، دستگاههای خودپرداز، کارتهای بانکی و شعبههای الکترونیک کار خود را گسترش داد تا آنجا که اکنون بانکهای تمام الکترونیک در آمریکا متولد شده و به سرعت فراگیر شدهاند، اما در ایران شبکه شتاب (شبکه تبادل اطلاعات بانکی) به عنوان مهمترین زیرساخت بانکداری الکترونیک و آنلاین در سال ۸۱ راهاندازی شدکه سرعت رشد این فناوری اقتصادی ـ اجتماعی هر چند نامتوازن از نظر جغرافیایی، به طرز حیرتآوری فراگیر بوده است،
در این راستا و به منظور آشنایی هر چه بیشتر با فناوری پرداخت همراه، از سوی مدیریت فناوری اطلاعات ( MITM ) در واحد دوره های عالی و تحصیلات تکمیلی سازمان مدیریت صنعتی ، هجدهمین همایش فصلی دوره ( MBA ) با مدیریت آقای دکتر کامران اعتماد مقدم و مسئولیت اجرایی دوره خانم سحر گیتی نما برگزار شد . در این نشست فصلی، تنی چند از کارشناسان و صاحبنظران مسائل فناوری اطلاعات در حوزه پرداخت های الکترونیک از طریق تلفن همراه ، مطالبی را ارئه کردند که شما را به مطالعه دیدگاه های این کارشناسان دعوت می نماییم .
دریافت متن کامل
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
مدیریت اطلاعات دریافت: 1392/5/20 | پذیرش: 1393/6/18 | انتشار: 1393/6/18