دوره 29، شماره 308 - ( 8-1397 )                   جلد 29 شماره 308 صفحات 52-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

فروهر محمد، هویدا رضا، جمشیدیان عبدالرسول. سرمایه روانشناختی،به‌عنوان یک شایستگی روانشناختی مدیریتی . ماهنامه علمی - آموزشی تخصصی مدیریت تدبیر. 1397; 29 (308) :48-52

URL: http://tadbir.imi.ir/article-1-3917-fa.html


چکیده:   (2184 مشاهده)
مدیریت یک مسئولیت مهم و خطیر است که می‌تواند سرنوشت منابع، نیروی انسانی، اعتبار شرکت و سازمان، رضایت مشتریان و در نهایت موفقیت و شکست شرکت را تعیین کند. بر همین اساس، بسیاری از سازمان‌ها به خوبی دریافته‌اند که موفقیت اتفاقی نیست، بلکه مستلزم حرفه‌ای‌گرایی و رعایت یک سری قواعد علمی و اثبات شده در انتخاب و توسعه مدیران است. شایسته‌سالاری به‌کارگماری و ارتقای مدیران بر اساس شایستگی‌های قابل سنجشی است که به آن‌ها در نیل به موفقیت و اثربخشی کمک می‌کند. در واقع، با بهره‌گیری از رویکرد شایسته‌سالاری فیلتری را لحاظ می‌کنیم که از طریق آن شایسته‌ترین و مناسب‌ترین افراد برای مدیریت گزینش شوند. شایستگی به موارد قابل مشاهده، قابل‌اندازه‌گیری و قابل توسعه اشاره دارد که با عملکرد مطلوب و موفق افراد در شغل و سازمان رابطه داشته و در نتیجه بتوان از آن‌ها به‌ عنوان معیاری برای سنجش عملکرد افراد و همچنین تمییز بین افراد با عملکرد بالا و متوسط استفاده کرد. در واقع، شایستگی‌ها توضیح چرایی و چگونگی موفقیت افراد در شغل و سازمانشان هستند. شایستگی‌ها طیف گسترده‌ای از نگرش‌ها، رفتارها، مهارت‌ها، توانمندی‌ها، دانش، ویژگی‌های شخصی و روانشناختی هستند که برخی از آن‌ها عام بوده و برای هر شغل و سازمانی ضرروی تلقی می‌شوند و برخی دیگر بر مبنای یک شغل و سازمان خاص موضوعیت یافته و اهمیت می‌یابند. از بین شایستگی‌های مختلف مدیران، شایستگی‌های روانشناختی اهمیت فوق‌العاده بالایی دارند، زیرا عملاً سایر شایستگی‌ها و نحوه توسعه و به‌کارگیری‌شان را تحت تأثیر قرار می‌دهند. سرمایه روانشناختی از جمله شایستگی‌های روانشناختی مهمی است که بیش از یک دهه از طرح آن می‌گذرد و مشخص شده نقش تعیین‌کننده‌ای در عملکرد کارکنان و مدیران دارد. در این مقاله، سرمایه روانشناختی را به‌ عنوان یک شایستگی مدیریتی مورد توجه قرار می‌دهیم و ضمن بیان تعریف سرمایه روانشناختی به ویژگی‌های رفتاری مدیران دارای سرمایه روانشناختی نیز اشاره می‌کنیم. در پایان نیز به تلویحات کاربردی و چگونگی توسعه سرمایه روانشناختی خواهیم پرداخت.
متن کامل [PDF 122 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: مدیریت منابع انساني
دریافت: 1397/9/25 | پذیرش: 1397/9/25 | انتشار: 1397/9/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی - آموزشی تخصصی مدیریت تدبیر می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb