دوره 29، شماره 309 - ( 9-1397 )                   جلد 29 شماره 309 صفحات 38-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

عباس‌زاده کاردر روزبه، استوار نیما. کاربرد بلاک‌چین در توسعه‌ سیستماتیک زنجیره‌ ‌تأمین لزوم خلق یک استارت‌آپ در پروژه‌های کلان‌مقیاس ساختمانی . ماهنامه علمی - آموزشی تخصصی مدیریت تدبیر. 1397; 29 (309) :34-38

URL: http://tadbir.imi.ir/article-1-3959-fa.html


چکیده:   (2224 مشاهده)
امروزه با توجه به افزایش مقیاس پروژه‌های ساختمانی، لزوم حرکت به سوی روش‌های سیستماتیک برای سرعت‌بخشی به پروژه‌ها جهت دستیابی به اهداف مالی و زمانی به‌شدت احساس می‌گردد. روشهای مبتنی بر فناوری دادهها همواره در علوم مختلف جهت توسعه زیرساخت‌های اطلاعاتی توسعه می‌یابد. در صنعت ساختمان نیز جهت بهبود مدیریت اطلاعات ساختمانی از فناوری‌های نرم‌افزاری نوینی بهره گرفته ‌شده ‌است. اما یکی حوزه‌های رو به رشد که امروزه انقلابی در مراودات بشری ایجاد نموده، ظهور فناوری‌های مبتنی بر شبکه رمزگذاری شده ‌یا بلاک‌چین است. هنگام صحبت از صنایعی که توسط بلاک‌چین تحت تأثیر قرار گرفته‌اند، می‌توان دریافت که صنعت ساختمان در ردیف بالای این لیست قرار ندارد و معمولاً از تصویر سنتی که از ساخت یک ساختمان سراغ داریم کمتر عباراتی چون رمزنگاری، برنامه‌نویسی و ... به نظر ما آشنا خواهد آمد. اما واقعیت این است که مزایای بالقوه زیادی از ترکیب صنعت ساختمان و بلاکچین ظهور می‌یابد. صنعت ساختمان می‌تواند در ابعاد مختلفی از مزایای فناوری بلاک‌چین در جهت حل چالش‌های پیرامون توسعه در طول و بَعد از فرایند ساخت و ساز بهره گیرد. در واقع کارکرد اصلی بلاک‌چین در پروژه‌های ساختمانی کمک به تمرکز بیشتر برای یکپارچه‌سازی داده‌هاست که در این صنعت که با پراکندگی ارادی و غیرارادی داده‌ها همراه است می‌تواند بسیار کاربردی و مفید باشد. برای مثال، ارتباطات و حمل و نقل در مقیاس وسیع یکی از حوزه‌های حساس در فرایند ساختمان‌سازی هستند که می‌توانند برای طرفین درگیر منجر به هزینه‌های ناخواسته متعددی شوند و در صورتی که درست مدیریت نشوند به هدر رفتن هزینه‌ها و منابع منجر خواهند شد. به‌تازگی برخی شرکت‌های بزرگ ساختمانی همچون گروه سیرن در تگزاس آمریکا و پروبیلد در استرالیا برای توسعه فعالیت‌های ساختمانی خود در مقیاس جهانی به همکاری با شرکت‌های ارائه دهنده خدمات بلاک‌چین رو آورده‌اند. با مرور ادبیات موضوع می‌توان جمع‌بندی نمود که پتانسیل‌های کاربردی بلاک‌چین در صنعت ساختمان که باید بر آن تمرکز نمود عمدتاً بر سهولت ایجاد زیرساخت برای سه بخش اساسی این صنعت یعنی مهندسی، تدارک و ساخت - که هزینه‌های ساخت را کاهش و کیفیت را ارتقا می‌دهد - متمرکز است. ‌تأمین مالی پروژه‌های ساختمانی نیز از طریق همکاری‌های مشترک و یا سرمایه‌گذاری جمعی بر روی بلاک‌چین، توسعه این صنعت را موجب خواهد شد. این مقاله پس از بررسی مفاهیم کابردی بلا‌ک‌چین به تبیین چهار حوزه اصلی از پتانسل‌های بلاک‌چین شامل قرارداهای هوشمند، حمل و نقل، DOA و تضمین هویت می‌پردازد که می‌تواند نقطه شروعی در جهت توسعه استارت‌آپ‌های ساختمانی باشد. 
 
متن کامل [PDF 539 kb]   (5 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: مديريت مالي
دریافت: 1397/10/24 | پذیرش: 1397/10/24 | انتشار: 1397/10/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی - آموزشی تخصصی مدیریت تدبیر می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb