دوره 29، شماره 310 - ( 10-1397 )                   جلد 29 شماره 310 صفحات 39-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

مالکی دکتر مجتبی، شمس اسفند آبادی خسرو شمس اسفند آبادی، شیرازی مرجان. پرکاربردترین ابزارها و شیوه‌های مدیریت (5) سیستم‌های مشارکت کارکنان . ماهنامه علمی - آموزشی تخصصی مدیریت تدبیر. 1397; 29 (310) :36-39

URL: http://tadbir.imi.ir/article-1-3973-fa.html


چکیده:   (1403 مشاهده)
در شماره 303 (خردادماه) مجله تدبیر، پرکاربردترین ابزارها و شیوه‌های مدیریت (2018) منتشر شد که ترجمه گزارشی معتبر و بین‌المللی است که شرکت "بین و شرکا" تقریباً هر ساله منتشر می‌کنند و در آن با پیمایش از مدیران سراسر جهان، محبوب‌ترین، پرکاربردترین و رضایت‌آورترین ابزارهای مدیریتی را شناسایی می‌کند.
یکی از اصلی‌ترین شاخص‌های این گزارش، شاخص میزان استفاده و رضایتمندی از ابزار است  که مجله تدبیر در این شماره "سیستم‌های مشارکت کارکنان" را به طور مفید و خلاصه معرفی خواهد کرد تا مدیران و فعالان سازمانی آشنایی بیشتری با این ابزارها پیدا کنند.
سیستم‌های مشارکت کارکنان به عنوان یازدهمین ابزار مدیریتی دنیا از منظر میزان رضایت مدیران، توسط شرکت بین و شرکا در سال 2018 معرفی شد. با توجه به نقش به‌کارگیری خرد جمعی در اثر بخشی فعالیت‌ها، امروزه سازمان پیوسته به دنبال ایجاد سازوکاری می‌باشند تا بدین طریق بتوانند نیروها و کارکنان خود را در فرآیندهای سازمانی مشارکت داده و بدین‌گونه بتوانند به نحوی مناسب به اهداف سازمانی دست یابند. مشارکت کارکنان در سازمان اگر به شیوه‌ای صحیح انجام شود، می‌تواند از عوامل مهم ایجاد بهره‌وری سازمانی و رضایت شغلی کارکنان باشد. همچنین مشارکت دادن کارکنان و داخل کردن آنها در فرآیندهای تصمیم‌گیری، فرصتی را برای بهبود مستمر فرآیند ایجاد می‌نماید. در این مقاله، ابتدا تعاریف و نگرش‌های مشارکت ارائه شده است، سپس به اهداف برنامه‌های مشارکت در سازمان پرداخته شده و در گام بعد، پیش‌نیازهای اجرای فرآیند مشارکت کارکنان که شامل پیش‌نیازهای فرهنگی و سازمانی ‌می‌باشد، ارائه می‌گردد. در ادامه به ترتیب، موانع بر سر راه مشارکت، عوامل کلیدی جهت اجرای کارای فرآیند مشارکت، دسته‌بندی و چرایی مخالفت با مشارکت کارکنان در سازمان، روش‌های متداول و معمول ایجاد مشارکت و نوع و میزان مشارکت ارائه شده است. در نهایت یک فرایند پیشنهادی جهت اجرای مشارکت ارائه شده و در پایان، نتایج حاصل از برنامه‌های مشارکت تشریح شده است.
 
متن کامل [PDF 107 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: مدیریت منابع انساني
دریافت: 1397/10/25 | پذیرش: 1397/10/25 | انتشار: 1397/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی - آموزشی تخصصی مدیریت تدبیر می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb