دوره 29، شماره 311 - ( 11-1397 )                   جلد 29 شماره 311 صفحات 17-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

مالکی دکتر مجتبی، شاهسون صدرا، هوشمند عرفان. پرکاربردترین ابزارها و شیوه‌های مدیریت/ کاهش پیچیدگی سازمانی . ماهنامه علمی - آموزشی تخصصی مدیریت تدبیر. 1397; 29 (311) :15-17

URL: http://tadbir.imi.ir/article-1-4013-fa.html


چکیده:   (1803 مشاهده)
پیچیدگی سازمانی مجموعه روش‌هایی است که در طی آن فعالیت‌های سازمان به وظایف شناخته شده تقسیم و میان این وظیفه‌ها هماهنگی ایجاد ‌می‌شود. موضوع پیچیدگی و ساختار سازمانی از سال ۱۹۷۰ مورد توجه مدیران و محققین قرار گرفت، این مطالعات منجر به تغییرات گسترده در جایگزینی ساختارهای سنتی، متمرکز و ایستا با ساختارهای سازمانی پویا، فعال، مشارکتی و خودمدیریتی گردید. علاوه بر این، ساختار سازمانی نشان‌دهنده لایه‌هایی است که در سلسله مراتب اداری وجود دارد و نیز حیطه کنترل مدیران یا سرپرستان را مشخص می‌نماید. به طور کلی، هدف از ساختار سازمانی هماهنگی نیروی انسانی و منابع موجود در جهت افزایش کارایی و اثربخشی سازمان است. در حقیقت ساختار فرایندی است که نقش مهمی در به دست آوردن هدف‌های سازمان ایفا می‌کند. ساختار سازمان، کالبدی است که در آن حوزه‌های اساسی، مأموریت کلی، نظام ارتباطی شکل می‌گیرد. حال در این میان پیچیدگی را می‌توان با استفاده از استراتژی‌های متفاوت در سطح محصولات (شامل اجزاء، سیستم عامل‌ها، پلتفرم‌ها، تنظیمات و تغییرات محصول و سایر) و سطح فرایند‌ها (شامل تولید، روند‌ها، اشتراکات و تفاوت‌ها) مدیریت و کاهش داد. به طور کلی، پیچیدگی مطلوب تاثیر سیستمیک قابل توجهی بر روی محصولات، مشتریان، بازارها، فرایندها، قطعات و نهادهای سازمانی، ساختارهای سربار، و جریان‌های متعدد اطلاعات دارد که تجزیه و تحلیل پیچیدگی در تولید را پشتیبانی می‌کنند.در همین حال، کاهش پیچیدگی شرکت‌ها و سازمان‌ها را قادر می‌سازد تا استراتژی‌ها، فرایند‌ها و جریان اطلاعاتی خود را سهولت بخشند. نکته قابل توجه این است که کاهش پچیدگی در یکی از ابعاد سازمانی فرصت‌هایی را برای کاهش پیچیدگی سایر ابعاد نیز ایجاد می‌کند که در نتیجه سبب کاهش بوروکراسی‌های پیچیده و غیرضروری، و همچنین گسترش کسب‌وکار‌ها می‌شود. با توجه به موارد مذکور شایان ذکر است؛ شرکت Bain & Company از سال 1993 تاکنون، مدیران را در سراسر جهان از نظر ابزارهای مدیریتی مورد استفاده و چگونگی اجرای اثربخش این ابزارها مورد بررسی قرار داده است. در سال 2018 ، نتایج این تحقیق که در پاییز 2017 صورت گرفته، منتشر شده است. کاهش پیچیدگی سازمانی به عنوان بیست و چهارمین ابزار از 25 ابزار مدیریتی است که این شرکت در نتایج تحقیق خود منتشر کرده است. آنچه در ادامه می‌آید تشریح این ابزار جهت استفاده مدیران کشور است.
متن کامل [PDF 135 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: سازمان و سیستم
دریافت: 1397/12/26 | پذیرش: 1397/12/26 | انتشار: 1397/12/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی - آموزشی تخصصی مدیریت تدبیر می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb