نوشته: اُری. برافمن، راد.آ. بِکستروم
ترجمه: علیرضا موثق، مهشید ابراهیمی
انتشارات: کلک زرین
حقیقت آن است که "سلسله مراتب" با تمام دستاوردهایی که برای کسبوکارها داشته، تمام قد در برابر شکوه و عظمت ارتباطات انسانی و خلاقیت ایستاده و ویژگیهایی نظیر انعطاف، واکنش سریع به تغییرات و پویایی که لازمه بقا در دنیای به شدت متغیر و پرتلاطم امروزی است را از آنان سلب کرده است. در این بین کسبوکارهایی نام آشنا با استفاده از رویکردی جالب و تا حدودی عجیب، سد سلسه مراتب را کنار زدند و افقی بسیار وسیع برای کسبوکار خود آفریدند و برخی از آنها نظیر اسکایپ، رشدهای ۱۰۰ برابری را در سایه این تفکر جالب تجربه کردند. این شرکتها، همواره از رقیبانشان جلوتر هستند و مانند"جیوه" به راحتی نمیتوان آنها را به چنگ آورد. کتاب "عنکبوت و ستاره دریایی"، داستان این سدشکنی و نقدی است بیسابقه و تا حدودی بیرحمانه به سلسله مراتب.
شاید برای ما که تاکنون چنین سازمانهایی را تجربه نکردهایم، جوابمان این باشد: "غیرممکن است. همه چیز بهم میخورد و آن سازمان به زودی شکست میخورد". اما عجله نکنید. به این آمار و ارقام دقت کنید: "اسکایپ"، در سال 2004، 15 میلیون کاربر داشت و در سال2020، 1.5 میلیارد نفر، این یعنی 100 برابر پیشرفت!!! از این دست پیشرفتهای عجیب و باورنکردنی باز هم میتوان مثال زد. اما داستان چیست و ما چکار میتوانیم برای کسبوکار خود کنیم؟
طبیعتاً عوامل مختلفی در پیشرفت و رشد یک کسبوکار سهیم هستند؛ اما نکته مهم در خصوص اینگونه رشدها، بحث ساختار است. بستری که چنین پیشرفتی در آن اتفاق افتاده، مسیری متفاوت از قالب ساختارهای سلسله مراتبی است. برای پی بردن به این راز، باید با عنکبوت و ستاره دریایی بیشتر آشنا شویم.
علاقمندان برای تهیه کتاب می توانند به آدرس http://brainyness.com مراجعه نمایند.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
استراتژی و تحول دریافت: 1399/4/22 | پذیرش: 1399/12/10 | انتشار: 1399/12/10