دوره 31، شماره 322 - ( 12-1399 )                   جلد 31 شماره 322 صفحات 88-84 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

افتخار نیره. یکی مرد جنگی به از صد هزار کشف و پرورش استعدادهای مدیریتی، کلید موفقیت ‌کسب‌و‌کارها. ماهنامه علمی - آموزشی تخصصی مدیریت تدبیر. 1399; 31 (322) :84-88

URL: http://tadbir.imi.ir/article-1-4205-fa.html


چکیده:   (825 مشاهده)
روزهای آخر اسفندماه سال 99 است؛ سالی که به کاووس و هولدینگ سخت گذشت؛ بسیار سخت گذشت. همین ابتدای سال قبل بود که به واسطه یک بخش‌نامه یکی از درآمدزاترین ‌کسب‌و‌کارهایشان، آن هم در روزهای ابتدای همه‌گیری ملی کرونا، عملاً از بین رفت. به خاطر شرایط اقتصادی نامساعد، تحریم‌های فزاینده، تورم و رکود بالا، دیگر ‌کسب‌و‌کارهای درآمدزای هولدینگ، یکی یکی از رده خارج می‌شدند و مجموعه‌ای که کج‌دار و مریز پیش می‌رفت و بالاخره قریب به دویست و پنجاه نفر به صورت مستقیم و حدود هزار نفر به صورت غیرمستقیم از قبل آن شغل و درآمدی نسبتا مناسب داشتند، شروع به افولی جدی کرد؛ به طوری که در اردیبهشت، تیر، مهر و دی، مجموعه علیرغم تلاش‌های فراوان مدیرانش، تعدیل نیرو کرد، چراکه دیگر نه کاری بود، نه پولی که به افراد پرداخته شود. مدیران شرکت، تمام مدت در حال تلاش بودند و  خانواده‌هایشان بسیار ناراضی، چرا که عملا این مدیران در خانه حضور نداشتند و تنها شب به شب برای خواب به منزل می‌آمدند و پنج‌شنبه و جمعه و روز تعطیل و غیر تعطیل هم نداشت. اما اوضاع فرقی نکرده‌بود.
هولدینگ ‌هاتف اما رشدی عجیب و غریب را تجربه می‌کرد؛ با اینکه خروج آمریکا از برجام، موجب شده‌بود که قراردادهای خارجی‌شان تحت ‌تأثیر قرارگیرد و چند میلیون دلار بلاتکلیف شود و سفارش‌ها روی هوا رود، اوضاع را سریع مدیریت کرده ‌بود. هولدینگ را گسترش داده ‌بود؛ با توجه به توانایی مدیرانی که خود سال‌ها پرورش داده ‌بود، سریع هولدینگ را توسعه داده و خطوط ‌کسب‌و‌کار جدیدی اضافه کرده‌ بود که بسیار سودآور بودند؛ طوری که حجم کار و پول به شدت افزایش یافته بود و نه‌تنها در دوران رکود، تعدیل نداشتند، بلکه بالای صد نفر را نیز به مجموعه جذب کرده ‌بودند.‌ هاتف که به یک سال گذشته می‌نگرد، عملکردش را بهترین نمی‌داند اما از خروجی‌اش راضی است و در حال چیدن برنامه‌های سال آینده.
هاتف و کاووس هر دو کیس‌های واقعی هستند و در یک فضای یکسان اقتصادی، سیاسی و اجتماعی فعالیت می‌کنند؛ حتی اگر بحث دشواری در میان باشد، شرایط‌ هاتف چالش‌برانگیزتر است. اما این دو در این نکته با هم تفاوت معنادار دارند؛ برخورداری از استعداد مدیریتی!
متن کامل [PDF 206 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: مدیریت منابع انساني
دریافت: 1400/3/2 | پذیرش: 1399/12/10 | انتشار: 1399/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی - آموزشی تخصصی مدیریت تدبیر می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb