دوره 32، شماره 324 - ( 6-1400 )                   جلد 32 شماره 324 صفحات 68-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

آقاعلیخانی علی‌محمد. درسنامه مدیریت و رهبری از زبان سعدی (قسمت دوم). ماهنامه علمی - آموزشی تخصصی مدیریت تدبیر. 1400; 32 (324) :66-68

URL: http://tadbir.imi.ir/article-1-4263-fa.html


چکیده:   (800 مشاهده)
در شماره پیشین (323) تدبیر گلبرگ­هایی از شاخسار اندیشه­های دقیق و عمیق نهفته در گلستان ادبیات پارسی به نمایندگی جناب سعدی به عنوان یکی از ستون­های این آبشخور خردورزی، پیشکش خوانندگان فرهیخته شد و در این شماره شواهد دیگری از آموزه های مدیریتی ایشان را آورده ایم اما پیش از آن بیان چند خط به عنوان مقدمه بایسته است.
اگر تکنولوژی را فرزند علم و یا جنبه عینی و تجلی یافته علم تعریف کنیم تردیدی نیست که ما برای زیستن در این دوران بی نیاز از تکنولوژی روز جهان نیستیم که نگاهی به دور و اطراف همین در هم تنیدگی را نشان می‌دهد به گونه ای که کمتر بخشی از ساحت زندگی را می توان درک کرد که به نوعی برخوردار از تکنولوژی نباشد.
به نظر می­رسد همانگونه که علوم پایه همچون فیزیک و شیمی و علوم کاربردی تر همچون مهندسی با حرکت به سوی عینی شدن ابزارهایی را برای آسان‌سازی زندگی بشر می‌سازند، علومی همچون روانشناسی و جامعه‌شناسی و نیز دانش مدیریت نیز سال‌هاست در این مسیر قرار گرفته و با فرآوری ابزارها، مدل‌ها و الگوهای کاربردی تلاش می کند جریان زندگی را برای انسان‌ها بهتر کند.
در این میان اما تفاوت هست بین تکنولوژی‌های برآمده از علوم پایه و مهندسی و علومی همچون مدیریت. به عبارت دیگر در گروه نخست "وابسته به فرهنگ بودن" بسیار کمرنگ‌تر است اما در دسته دوم این ویژگی عمیق‌تر است و به همان اعتبار کارکرد تکنولوژی های برآمده از علوم انسانی و به ویژه مدیریت در دیگر فرهنگ‌ها در بسیاری مواقع دچار مسائل و چالش‌هایی می‌شود و اینجاست که خلاهای ناشی از آن گریبانگیر است.
به نظر می­رسد در علومی همچون مدیریت که وابسته به فرهنگ بودن در آن پررنگ است، ضمن این که از دانش اسپنسر جانسون و پیتر دراکر و جان مکسول و دیگر بزرگان بهره می بریم بایستی بتوانیم نسخه‌های بومی‌تر بسازیم و بی تردید برای ساخت چنین نسخه‌هایی نیازمند محتواهای ریشه دار هستیم تا بنیاد و فلسفه کار روی آنها قرار گیرد و ادبیات به ویژه شعر می تواند دریای بیکران اندیشه­های فلسفی و سترگ برای این جریان باشد که اگر فرهیختگان و استادان و پژوهشگران ایرانی همت کنند می توان طی یک پروژه در سطح ملی ، مجموعه اندیشه‌های ناب ایرانی در باب حکمرانی و مدیریت را از لابلای کتاب‌های ادبیات به ویژه آثار بزرگانی چون فردوسی، سعدی، مولانا و ... استخراج نموده و الگوها و مدل‌های کاربردی برای بهینه‌سازی جریان مدیریت و رهبری در کشور ساخت.
متن کامل [PDF 288 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: استراتژی و تحول
دریافت: 1400/9/22 | پذیرش: 1400/6/10 | انتشار: 1400/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی - آموزشی تخصصی مدیریت تدبیر می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb