دوره 22، شماره 236 - ( 10-1390 )                   جلد 22 شماره 236 صفحات 59-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

فرضی پرویز. بررسی فضای کسب و کار در ایران از نگاه بانک جهانی. ماهنامه علمی - آموزشی تخصصی مدیریت تدبیر. 1390; 22 (236) :52-59

URL: http://tadbir.imi.ir/article-1-64-fa.html


، parvizfarzi@gmail.com
چکیده:   (6342 مشاهده)
بی شک از بزرگترین دغدغه های مسوولین و تصمیم گیرندگان کلان هر کشوری، وضعیت اقتصادی آن کشور می باشد. رشد اقتصادی هر کشوری همبستگی زیادی با ایجاد و بهبود زیرساختهای اقتصادی و فضای کسب و کار آن کشور دارد. تعیین اهداف اقتصادی مناسب و انتخاب استراتژی های هوشمندانه و تبدیل آن به برنامه های عملیاتی، بخش مهمی از فرآیند می باشد ولی عامل دیگری که اهمیت بسزایی در دستیابی به اهداف تعیین شده دارد، توسعه و تسهیل فضای کسب و کار است که ایجاد، حفظ و بهبود آن نقش اساسی در دستیابی به اهداف اقتصادی تعیین شده دارد؛ برای کنترل وضعیت فضای کسب و کار هر کشوری از جهت توسعه، حفظ و بهبود ، نیاز به ابزار کنترلی(شاخص) هست که انتخاب این شاخص و اندازه گیری دوره ای آن و بدنبال آن تعریف برنامه های بهبود و اجرای آن برنامه ها می تواند راهگشای بهبود وضعیت اقتصادی باشد. نمی توان این موضوع را انکار نمود که فضای کسب و کار ارتباط بسیار زیادی با تصویب قوانین و مقررات انجام کار در هر کسب و کار و سهولت یا دشواری این قوانین و مقررات دارد. تشخیص سهولت و دشواری این قوانین از طریق مقایسه آن با سایر کشورها و الگوبرداری از بهترینها، می تواند کمک زیادی به بهبود فضای کسب و کار کشور نماید. هر ساله بانک جهانی گزارشی در مورد فضای کسب و کار کشورها منتشر می نماید که در این گزارش 10 سرفصل مختلف فضای کسب و کار برای 183 کشور مورد بررسی قرار می گیرد. وضعیت این سرفصلها با استفاده از شاخصهایی، اندازه گیری شده و در نهایت رتبه کشورها بر اساس آن تعیین می شود .کشور ما در رتبه بندی سالیانه این بانک جای گرفته و در آخرین گزارش منتشر شده سال 2011 ، رتبه 144 را کسب نموده است که در مقایسه با سال گذشته، 4 رتبه تنزل داشته است. در این مطالعه، سرفصلهای فضای کسب و کار، شاخصهای هر سر فصل، نحوه محاسبه هر شاخص و رتبه بندی کشورها، رتبه کشورمان در هر یک از سرفصلها و شاخص ها، مورد بررسی قرار گرفته و در پایان پیشنهاداتی در زمینه امکان بومی سازی این شاخص ها ارائه شده است.
     
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1391/2/19 | انتشار: 1390/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی - آموزشی تخصصی مدیریت تدبیر می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb