بی تردید یکی ازعوامل تاثیرگذاردرکیفیت و سرعت حرکت برای تعالی نظام پیمانکاری صنعتی، سنجش توان پیمانکاران و ارزیابی آنها است به همین علت طی چند دهه گذشته صنعت رتبه بندی به سرعت رشد کرده و جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است در این راستا میتوان با اشاره به رتبه بندی شرکتهای "متا" یا "ایی .پی .سی"، از جایگاه و توان تخصصی و اجرایی آنها آگاه شد.
به اعتقاد صاحبنظران مسایل صنعتی ، تحقق اصول مربوط به قانون واگذاری شرکتها (اصل 44 قانون اساسی) و افزایش تصدی گری مردم و نیز نقش حاکمیتی دولت از طریق تقویت بخش خصوصی و آشکارسازی تواناییها، تسهیل اجرای قانون، حداکثر استفاده از توان فنی و مهندسی، توسعه نظام پیمانکاری و کمک به توسعه پایدار اقتصادی، کمک به تخصیص عادلانه تسهیلات به پروژهها بر مبنای شایستگی، امکان افزایش صادرات خدمات فنی و مهندسی و رشد صنعت ماشین سازی و تجهیزات سازی امکان پذیر است که این از مهمترین آثار چنین رتبه بندیها برای تحقق برنامهها و سیاستهای کلان کشور میباشد. آثار و فواید رتبه بندی شرکتهای "ایی .پی.سی" را میتوان در تحقق برنامهها و سیاستهای کشور، کارفرمایان پروژه های صنعتی و شرکتهای مشاورهای و پیمانکاری جست و جو کرد.
ب
این نشست گزارش گونه تلاش دارد به سه محور یا پرسش اصلی و مهم زیر یعنی :
1. اهمیت رتبه بندی در کسب و کار امروز چیست و انجام آن چه کمکی میتواند به کسب و کار و رشد و تعالی آن نماید؟
2. چرا رتبهبندی توسط سازمانهای مستقل در کشورها و جوامع صنعتی مورد حمایت قرار میگیرد و چرا بهتر است که اصولاً رتبه بندی توسط سازمانهای مستقل و حرفه ای صورت گیرد؟
3. چه راهکارهایی برای آینده باید داشته باشیم تا مدل و نحوه رتبهبندی شرکتها بتواند بهتر عمل کند و اجرا و نتایج آن به شکوفایی و رشد اقتصادی کشورمان کمک کند؟
پاسخ دهد ونقاط قوت وضعف و نیز کاستیهای موجود در مسیر این رتبهبندی را بررسی نماید.
همایش دوم ای. پی. سی، با سخنرانی آقای دکتر علی کرمانشاه، مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی، خانم مهندس سوسن جدی، مجری طرح رتبهبندی شرکتهای طرح رتبهبندی شرکتهای ای. پی. سی سازمان مدیریت صنعتی و آ قای مهندس سید محمد مسیح حبیبی، مدیرکل دفتر سرمایهگذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت همراه بود.
مدیران عامل شرکتهای رتبهبندی شده توسط سازمان مدیریت صنعتی نیز با حضور در پنل تخصصی، دیدگاهها ونظریات خود را درباره فرایند فعالیت شرکتهای ای.پی. سی و نقاط قوت و ضعف این فرایند به اشتراک گذاشتند.
دریافت متن کامل
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1392/4/30 | پذیرش: 1392/4/30 | انتشار: 1392/4/30