دوره 24، شماره 255 - ( 6-1392 )                   جلد 24 شماره 255 صفحات 63-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

بابایی علی اکبر. گزارش ویژه: نظارت بانکی و تأثیر آن بر اقتصاد داخلی و روابط بین‌الملل بانک‌ها . ماهنامه علمی - آموزشی تخصصی مدیریت تدبیر. 1392; 24 (255) :59-63

URL: http://tadbir.imi.ir/article-1-1511-fa.html


سازمان مدیریت صنعتی
چکیده:   (4543 مشاهده)
امروزه، "نظارت بانکی در اقتصاد"، موضوع بسیار مهمی است، زیرا بانک‌ها بخش قابل توجهی از نقدینگی جامعه را در اختیار داشته و مدیریت بیشتر از 400 هزار میلیارد تومان را برعهده دارند، همچنین این مدیریت در قالب جذب سپرده است. بنابراین، بانک‌ها از یک طرف باید حافظ منافع سپرده‌گذاران باشند و از طرف دیگر، این سپرده‌ها به‌عنوان دارایی‌ها باید در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گیرد. نحوه تخصیص این منابع باید براساس استانداردهای مشخصی باشد و تأثیرات آن روی اقتصاد کلان پیش‌بینی شود که تا چه میزان بر روی پس‌اندازها، سرمایه‌گذاری‌ها‌‌‌‌، اشتغال و تولید اثر می‌گذارد. موضوع اعتماد مردم به بانک‌ها نیز بااهمیت است، زیرا اگر این اعتماد وجود نداشته باشد، ممکن است با خارج کردن سرمایه‌های مردمی از بانک‌ها بحران‌های اجتماعی رخ دهد. متأسفانه، وقتی برای بانکی در جامعه مشکلی پیش می‌آید، اعتماد مردم از کل نظام بانکی کاهش می‌یابد، ریسک سیستماتیک به‌وجود می آید و موجب ورشکستگی می‌شود. نظارت بانکی در عرصه داخلی و حتی بین‌المللی بسیار بااهمیت است. بی‌تردید، بانک‌ها مؤسسه‌هایی هستند که با اقتصاد بین‌المللی در ارتباط هستند. در واقع، بانک‌ها تعهداتی را ایجاد می‌کنند و با گشایش اعتبارات تعهدات دیگران را می‌پذیرند. بنابراین، اگر بانکی دچار ورشکستگی شود یا نتواند تعهداتش را انجام دهد، نسبت به فروشنده با مشکل روبه‌رو می‌شود و این در اعتبارات یوزانس، اعتبارات فاینانس و اعتبارات بلندمدت آن‌ها تأثیر منفی می‌گذارد. به همین علت، نظارت بر بانک‌ها جنبه جهانی پیدا کرده است و مقررات بین‌المللی بر آن حاکم است. پس، هر بانکی که تصمیم دارد در سطح دنیا ایفای نقش کند باید تحت نظر قوانین بین‌المللی عمل کند. موضوع "نظارت بانکی و تأثیر آن به اقتصاد داخلی و روابط بین‌الملل بانک‌ها" عنوان سخنرانی آقای دکتر محمدرضا ساروخانی، رئیس هیأت مدیره بانک ملت، بود که در نشست تابستانی خانه مدیران سازمان مدیریت صنعتی ایراد شده است. دکتر ساروخانی در آغاز سخنان خود با ارائه مقدمه‌ای درباره اهمیت فعالیت‌های بانکی به اقتصاد داخلی جوامع و ارتباط آن با روند جهانی بانکی در سطح بین‌الملل، به موضوعات مهمی نظیر نظارت بانکی و تأثیر آن بر اقتصاد و روابط جهانی بانک‌ها پرداختند. در ادامه فرازهایی از سخنان وی را می‌خوانید.
دریافت متن کامل
     
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: مديريت مالي
دریافت: 1392/8/12 | پذیرش: 1393/6/18 | انتشار: 1393/6/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی - آموزشی تخصصی مدیریت تدبیر می باشد.

Designed & Developed by : Yektaweb