دوره 29، شماره 310 - ( 10-1397 )                   جلد 29 شماره 310 صفحات 2-2 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


چکیده:   (1598 مشاهده)
انقلاب صنعتی چهارم با تحولات تکنولوژیک چون توسعه در علوم ژنتیک، هوش مصنوعی، رباتیک، نانوتکنولوژی، پرینتر سه‌بعدی و بیوتکنولوژی که در ارتباط بایکدیگر گسترش یافته تعریف می‌شوند. این تحولات تکنولوژیک بستر و زیرساخت لازم برای انقلابی جامع‌تر و همه‌جانبه‌تر از هر آنچه تاکنون شاهد بوده‌ایم فراهم می‌سازد. سیستم‌های هوشمند (در خانه‌ها، کارخانجات، مزارع، شهرها و غیره) برای حل مشکلات در همه جا اعم از مدیرت زنجیره تأمین تا تغییرات آب و هوا به کار گرفته می‌شوند. ظهور و رشد اقتصاد شراکتی به مردم اجازه داده از هر آنچه در تملک دارند اعم از خانه یا ماشین، درآمد تحصیل کند.
در حالی که تغییرات قریب‌الوقوع انتظارات بزرگی را ایجاد می‌کند، تغییرات الگوی مصرف، تولید و اشتغال چالش‌های بزرگی را پیش روی جوامع ایجاد نموده که حل آن‌ها مستلزم سازگاری پیشتازانه به‌وسیله بنگاه‌ها، دولت‌ها و افراد می‌باشد. همگام و همزمان با انقلاب تکنولوژیک با مجموعه گسترده‌تری از پیشران‌های تغییر اجتماعی-اقتصادی، جغرافیایی-سیاسی و جمعیتی مواجه می‌باشیم که به صورت چندجانبه با یکدیگر در تعامل بوده و یکدیگر را تشدید می‌نمایند؛ به‌گونه‌ای که در صورت تطبیق کلیه صنایع با تحولات تکنولوژیک، اکثر مشاغل موجود با تحولات اساسی روبه‌رو خواهند بود. در حالی که در بعضی مشاغل با مازاد نیرو مواجه می‌باشیم، تقاضا برای بعضی دیگر به سرعت رشد کرده و مفهوم مهارت در بعضی دیگر از مشاغل با تغییر و تحول همراه می‌باشد.
متن کامل [PDF 54 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: سیاست گذاری عمومی
دریافت: 1397/10/25 | پذیرش: 1397/10/25 | انتشار: 1397/10/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.