دوره 29، شماره 313 - ( 2-1398 )                   جلد 29 شماره 313 صفحات 11-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


چکیده:   (1340 مشاهده)
برنامه جامع بهره‌وری کشور که با مأموریت برآورده کردن اصول و ارزش‌های نظام مدیریت بهره‌وری کشور تدوین و در سال 1394 از سوی هیئت وزیران تصویب و ابلاغ گردید که مبنای اصلی فعالیت‌های سازمان ملی بهره‌وری ایران تلقی می‌شود. مهمترین هدف کمّی این برنامه تحقق سهم یک سومی ‌بهره‌وری در رشد اقتصادی کشور است که این مهم از برنامه چهارم تا ششم توسعه نیز به عنوان یکی از اهداف اقتصاد کلان کشور مورد تاکید قانون‌گذار قرار دارد. اما در شکل‌گیری نظام مدیریت بهره‌وری همواره این خلاً بزرگ وجود داشته است که دستیابی به اهداف مورد نظر بهره‌وری، نیازمند برنامه‌های همه‌جانبه و چند سطحی است که در آن ظرفیت‌ها، راهبردها، سیاست‌های اجرایی و اقدامات اساسی مورد نظر برای تحقق اهداف مشخص شده، بسترسازی لازم برای اجرای آن و سازوکارهای نظارت و ارزیابی لازم فراهم گردد. به بیان دیگر، هیچ‌گاه نظام مدیریت بهره‌وری کشور در سطح دستگاه‌های اجرایی برای تحقق این هدف جهت‌گیری روشنی نداشته است.
نکته مهم دیگر در خصوص هدفگذاری شاخص بهره‌وری کل عوامل تولید آن است که این شاخص یک نماگر کلی است که با تأخیر نتایج حاصل از پیشرفت فنی، توسعه سرمایه انسانی و اصلاحات نهادی و سیاستگذاری و در مجموع برآیند هرگونه تغییر در مدیریت اقتصادی و فنی را در سطح یک اقتصاد، یک صنعت یا یک بنگاه می‌سنجد. لذا آنچه برای سیاستگذاران و مجریان از اهمیت بالاتری برخوردار است، یافتن عوامل وریشه‌هایی است که این نتیجه را به بار آورده و سپس تلاش برای بهبود عوامل یاد شده در جهت ارتقای شاخص بهره‌وری در ادوار بعدی است. در واقع برای دستیابی به سهم قابل توجه بهره‌وری در رشد اقتصادی باید بر روی شناسایی، تحلیل و بهبود عوامل موثر بر بهره‌وری برنامه‌ریزی و اقدام نماییم.
متن کامل [PDF 98 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: مديريت كيفيت
دریافت: 1398/3/11 | پذیرش: 1398/3/11 | انتشار: 1398/3/11

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.